Terug naar boven

Varkenshaasje van het speenvarken in een jasje van chorizo en met een botersaus van Dame des Lacs

door Dany Lanthier, Chef van Crocodile Café
Voor 4 personen
Ingrediënten
  • 600g filet van speenvarken (4 x 150g)
  • 1 stevige chorizo
  • een eetlepel mosterd
  • 300g boter
  • 2 grote sjalotten
  • 33cl "Dame des Lacs"
  • gehakt peterselie
Bereiding
  1. Doe een eetlepel boter in een pan, leg de rest van de boter terug in de koelkast.
  2. Laat uw pan opwarmen op een hoog vuur. Zodra de boter goudgeel is, legt u de filets van speenvarken in de pan. Laat aan beide kanten dichtschroeien, 30 seconden per kant.
  3. Meng de mosterd met wat water en smeer het vlees aan één kant in met dit mengsel met behulp van een borsteltje.
  4. Verwijder het vel van de chorizo en snij deze in schijfjes van 4 mm dik. Schik de schijfjes chorizo vervolgens op het met mosterd ingesmeerde vlees. Plaats het geheel in de koelkast.
  5. Hak de sjalotten fijn en laat uw "Dame des Lacs" in een steelpannetje inkoken, samen met de fijngehakte sjalotten. Zodra uw "Dame des Lacs" volledig is ingekookt en de sjalotten terug zichtbaar worden, voegt u de koude boter toe terwijl u stevig klopt met een garde.
  6. Voeg zout en peper, alsook een snuifje gehakt peterselie toe en uw botersaus is klaar.
  7. Plaats het vlees gedurende ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven terwijl u de botersaus met Dame des Lacs bereidt.

U kunt dit gerecht serveren met gestoofd witloof, gewikkeld in gerookt spek en verwarmd in de oven, en een heerlijke gratin dauphinois.

Smakelijk !

Copyright © 2012 La Dame des Lacs. All rights reserved.
Developed by LemonCom