Terug naar boven

Stoofpotje van hoevekip met Dame des Lacs

door Julien Dispa, Chef van l'Hostellerie Dispa
Voor 4 personen
Ingrediënten
  • 1 kip
  • 200g boter
  • 2 wortelen
  • 4 rapen
  • 3 uien
  • 5 teentjes look
  • 50g erwtjes
  • 50g vruchtenjam
  • jeneverbessen
  • 1 bosje tijm
  • peterselie
  • gevogeltefond (0,5l)
  • pepper - zout
  • 1 blonde "Dame" et 1 donkere "Dame"
  • 2 sneetjes wit brood voor croutons
Bereiding
  1. Snijd de kip in ruwe stukken, waarbij u de bouten en de filets van elkaar scheidt.
  2. Laat het vlees bruinen in een stoofpotje, samen met de groenten.
  3. Voeg er de flesjes blonde en donkere "Dame des Lacs" bij.
  4. Voeg de gevogeltefond toe.
  5. Voeg de kruiden en de vruchtenjam toe.
  6. Laat het geheel gedurende twee uur sudderen op een zacht vuurtje.
  7. Proef en kruid desgevallend bij.
  8. Voeg de gehakte peterselie en de grote croutons toe.
  9. Laat het geheel gaar worden, gelijktijdig met de gebakken aardappelen (3/pers.).

Klaar ! Ga zitten en geniet van dit heerlijke gerecht !

Copyright © 2012 La Dame des Lacs. All rights reserved.
Developed by LemonCom